No ta sala konferencyjna to na prawdę wężowo wygląda . Dlaczego taki wystrój czy to pasuje do Watykanu niby religii chrześcijańskiej ? czy to celowe????W każdym razie bardzo dziwne tak jak i ta rzeźba

Suzuja pisze:Mi te obrazki przypominają jakiś protestancki "Kościół" rodem z USA
magda pisze:A ja myślę ze on dawno czczą węża Lucyfera a teraz badaja grunt czy jak sie to ujawni to lydzie zareagują a tu jak wudać nic, mogą postawic posąg Bafometa na środku Watykanu a wierni są juz tak zmanipulowani że tak będzie to dla nich swiętością.
magda pisze:A może tak już jawnie pokazują węza ze go czczą bo i tak katolik wszystko łyknie jeśli to watykan poda.
No ta sala konferencyjna to na prawdę wężowo wygląda . Dlaczego taki wystrój czy to pasuje do Watykanu niby religii chrześcijańskiej ? czy to celowe????W każdym razie bardzo dziwne tak jak i ta rzeźba.
ZbiMacz pisze:Co do omawianej wężowej sali w Watykanie, jak połączy się 2 figury z głównej sali otrzymamy głowę..kozła!!! Czyli masz Bafometa!
breath pisze:nijak nie kojarzą mi się z wężem, którego konterfekt przedstawiłaś.Zauważ, ze wąż ma oczy ustawione pionowo, zaś to coś, poziomo.Ja w tym węża nie widzę, raczej bardzo wkurzonego kota.
magda pisze:ZbiMacz pisze:Co do omawianej wężowej sali w Watykanie, jak połączy się 2 figury z głównej sali otrzymamy głowę..kozła!!! Czyli masz Bafometa!
No właśnie lustrzane odbicie jak w okultyźnmie , nie pomyślałam i dziwiłam się dlaczego ta postać ma tak bardzo dziwną głowę a teraz pasuje . Ale to jest dla mnie jeszcze Bardziej zadziwiajace ze katoicy nic na to.breath pisze:nijak nie kojarzą mi się z wężem, którego konterfekt przedstawiłaś.Zauważ, ze wąż ma oczy ustawione pionowo, zaś to coś, poziomo.Ja w tym węża nie widzę, raczej bardzo wkurzonego kota.
Kot też ma pionowo ,to nie ma znaczenia ogólnie jak patrzysz to płaska gadzia morda bardzo wyraźnie widoczna. Przypadek na pewno nie.
magda pisze:a tak zwane zygacze do odpływu wody z dachu czy to orzystoi w kosciele bardzo pasuje do koscioła
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 13 gości