Mat.12, 46
Jak rozumiecie "wole Ojca" ?
Skad wiadomo co jest "wola Ojca" i co trzeba robic, aby ja spelniac, zaslugujac na miano braci i siostr Syna Bozego "
Zapraszam do rozmowy

To bardzo obszerny temat, mieliśmy nawet konferencję w całości poświęconą temu zagadnieniu; oto kilka wersetów mówiących o woli Bożej, może pozwoli wybrać ci jakiś szczególny kierunek w rozważaniach na temat woli Bożej.Luba pisze:46 Gdy jeszcze przemawiał do tłumów, oto Jego Matka i bracia21 stanęli na dworze i chcieli z Nim mówić. 47 Ktoś rzekł do Niego: «Oto Twoja Matka i Twoi bracia stoją na dworze i chcą mówić z Tobą». 48 Lecz On odpowiedział temu, który Mu to oznajmił: «Któż jest moją matką i którzy są moimi braćmi?» 49 I wyciągnąwszy rękę ku swoim uczniom, rzekł: «Oto moja matka i moi bracia. 50 Bo kto pełni wolę Ojca mojego, który jest w niebie, ten Mi jest bratem, siostrą i matką
Mat.12, 46
Jak rozumiecie "wole Ojca" ?
Bratem czy siostrą jest się z faktu bycia zbawionym a nie przez zasługi. To wynika z istoty zbawienia.Luba pisze:Skad wiadomo co jest "wola Ojca" i co trzeba robic, aby ja spelniac, zaslugujac na miano braci i siostr Syna Bozego "
KAAN pisze: autor: KAAN » 07 paź 2018, 19:08
Bratem czy siostrą jest się z faktu bycia zbawionym a nie przez zasługi. To wynika z istoty zbawienia.
Luba pisze:Bratem czy siostra jest sie wtedy, gdy idzie sie droga Prawdy
nesto pisze:Luba pisze:Bratem czy siostra jest sie wtedy, gdy idzie sie droga Prawdy
Czyli nikt z was nie jest, bo to co mówicie jest kłamstwem.
Jeśli się mylę to proszę o dowód.
Jezus i nikt inny nie zmartwychwstał.
Dziewice nie rodzą dzieci.
Ziemia ma setki milionów lat, a nie 6000
Oślice nie gadają
ITP
Luba pisze:nesto pisze:Luba pisze:Bratem czy siostra jest sie wtedy, gdy idzie sie droga Prawdy
Czyli nikt z was nie jest, bo to co mówicie jest kłamstwem.
Jeśli się mylę to proszę o dowód.
Jezus i nikt inny nie zmartwychwstał.
Dziewice nie rodzą dzieci.
Ziemia ma setki milionów lat, a nie 6000
Oślice nie gadają
ITP
Nesto, CZLOWIEK jest istota rowniez duchowa, czego ty zupelnie nie pojmujesz ,jako ze zdominowalo cie twoje ego ,wykreowane przez system oparty na prawie naturalnym, przewidzianym wlasciwie dla zwierzat , z malpa czlekoksztaltna na czele.
Tymczasem istnieje oprocz tego porzadku, opartego na prawie, rowniez inny porzadek, oparty na PRAWDZIE.
Te rzeczywistosc oparta na PRAWDZIE objawil nam Syn Bozy, a objawiajac ja podkreslil, ze jest ona w zasiegu tych, ktorzy stana sie jak dzieci.
Mysle, ze tobie to nie grozi i mimo,ze krytykujesz gadajace oslice, to ostatecznie nie przekroczysz nigdy granic przewidzianych dla ssakow.
Zbawienie jest z łaski przez wiarę, darmo (za friko) :Luba pisze:Pawel pisze o zbawieniu bezwarunkowym ? To cos tutaj nie gra chyba ?
Zbawienie za friko ? To jakis niepoprawny optymizm.
KAAN pisze:Zbawienie jest z łaski przez wiarę, darmo (za friko) :Luba pisze:Pawel pisze o zbawieniu bezwarunkowym ? To cos tutaj nie gra chyba ?
Zbawienie za friko ? To jakis niepoprawny optymizm.
Ef 2:8 Albowiem łaską zbawieni jesteście przez wiarę, i to nie z was: Boży to dar;
9 Nie z uczynków, aby się kto nie chlubił.
10 Jego bowiem dziełem jesteśmy, stworzeni w Chrystusie Jezusie do dobrych uczynków, do których przeznaczył nas Bóg, abyśmy w nich chodzili.
Rz 3:21 Ale teraz niezależnie od zakonu objawiona została sprawiedliwość Boża, o której świadczą zakon i prorocy,
22 I to sprawiedliwość Boża przez wiarę w Jezusa Chrystusa dla wszystkich wierzących. Nie ma bowiem różnicy,
23 Gdyż wszyscy zgrzeszyli i brak im chwały Bożej,
24 I są usprawiedliwieni darmo, z łaski jego, przez odkupienie w Chrystusie Jezusie,
25 Którego Bóg ustanowił jako ofiarę przebłagalną przez krew jego, skuteczną przez wiarę[/u]...
Którego Bóg ustanowił jako ofiarę przebłagalną przez krew jego,[u] skuteczną przez wiarę
Luba pisze:
Nie każdy, który Mi mówi: "Panie, Panie!", wejdzie do królestwa niebieskiego, lecz ten, kto spełnia wolę mojego Ojca, który jest w niebie. (mat.7, 21)
Przeciez kazdy, kto nazywa Jezusa Panem musi w niego wierzyc, a wiec dlaczego Jezus wypowiada takie slowa ?
nan pisze:Nie ma nic złego w wierze intelektualnej, jeśli współistnieje wraz z tą zbawiającą, tą z serca, szczerą. Problemem jest to "ale", kiedy uważasz, że Bóg jest, ale nie podoba ci się np. jego działanie i przez to nie chcesz go przyjąć. Dlatego nie każdy, kto nazywa Jezusa Panem naprawdę uważa go za Pana. Nie każdy kto się mieni dzieckiem Bożym jest nim naprawdę.
Wróć do „Polemiki z innymi religiami i filozofiami”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 32 gości